DE 20 VOORDELEN VAN EUCALYPTUS OLIE

Dit is de ultieme gids voor het gebruik van eucalyptus olie (2020). In deze uitgebreide gids behandel ik alle voordelen van deze etherische olie en geef ik gedetailleerde gebruiksaanwijzingen per toepassing.

Als je (net als ik) houdt van 100% natuurlijke etherische oliën, dan ga je deze gids geweldig vinden.


01

LUCHTVERFRISSEND

Eucalyptus staat bekend om zijn heerlijke geur. De aromatische eucalyptus olie zorgt ervoor dat het natuurlijk fris ruikt en verdrijft eventuele nare geuren. De essentie van deze boom zorgt voor een ontspannende aroma die veelal in huis en wellness ruimtes wordt gebruikt.

eucalyptus olie voordelen 2

02


eucalyptus olie voordelen 3

ZUIVERT DE LUCHT

Wist je al dat eucalyptus lucht zuiverend is? Wel 33% van alle mensen ervaart in zekere mate ademhalingsproblemen door verontreinigde lucht. Dit probleem bevindt zich ook vaak binnenshuis zonder dat je het weet. Eucalyptus verbetert de binnenlucht door verontreinigende stoffen uit de lucht te halen en te neutraliseren met antiseptische eigenschappen.

Daarnaast ruikt het ook nog eens lekker fris! Een heerlijk ruikend natuurlijk middel om de lucht in huis schoon en gezond te houden!

eucalyptus olie voordelen 3

03

HELPT BIJ PROBLEMEN MET ADEMHALING

Verdamping van eucalyptus olie zorgt ervoor dat de luchtwegen openen. Dit is één van zijn natuurlijke eigenschappen en de reden waarom eucalyptus zo veel in de farmaceutische industrie wordt gebruikt.

Uit studie blijkt dat eucalyptus olie ervoor zorgt dat patiënten met ademhalingsproblemen aanzienlijke verbetering in longfunctie behalen ten opzichte van de placebo groep.

eucalyptus olie voordelen 5

04


eucalyptus olie voordelen 6

TEGEN VERKOUDHEID

Eucayptus olie heeft een heilzame werking op de luchtwegen. Maar wist je ook dat eucalyptus helpt tegen verstoppingen? Uit onderzoek is gebleken dat het een significante werking heeft bij:

  • Het verhelpen van neusverstopping
  • Verlichten van hoofdpijn
  • Oplossen van slijmophopingen
eucalyptus olie voordelen 6

05

STIMULEERT HERSENACTIVITEIT

Eucalyptus olie wordt veelvuldig in de aromatherapie gebruikt. Het is bewezen dat het inhaleren van de olie zorgt voor een significante verbetering in de reactietijd van de hersenen. Ook nemen verschillende soorten hersengolven toe, waaruit afgeleid kan worden dat de hersenactiviteit degelijk verhoogd wordt.

Het is hierdoor mogelijk om je hersenen op een natuurlijke wijze te stimuleren en de concentratie te verbeteren.

eucalyptus olie voordelen 8

06


ONTSMETTEND

Eucalyptus olie is een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Door de sterke antiseptische eigenschappen is het zowel bacterie- als parasiet dodend. Het wordt dan ook vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten of als preventiemiddel bij besmettelijke ziektes.


07

ANTI-ROOS BEHANDELING

Op zoek naar een natuurlijke behandeling tegen roos? Bevochtig je haar met een paar druppels eucalyptus olie verdund met een draagolie. Uit wetenschappelijk journaal over tropische ziektes is gebleken dat het hoofdbestandsdeel van eucalyptus olie kan bijdragen aan de behandeling van roos.

08


Lotion verrijkt met Eucalyptus olie zorgt volgens een klinisch onderzoek voor een verbetering op alle gebieden van de Skindex-16. Dit is een wetenschappelijk overzicht van 16 negatieve punten waar mensen met een slechte (hoofd)huid mee kampen.

1. Jeukende huid
2. Branderige of prikkende huid
3. Pijnlijke huid
4. Geïrriteerde huid

HELPT BIJ EEN JEUKENDE HOOFDHUID

Naar schatting treft een jeukende hoofdhuid ongeveer de helft van de volwassen bevolking. Dit kan door een tal van oorzaken komen, maar de echte boosdoener is in de meeste gevallen een droge en geïrriteerde hoofdhuid.

Heb je hier ook last van? Probeer eens een lotion met eucalyptus olie!

Lotion verrijkt met Eucalyptus olie zorgt volgens een klinisch onderzoek voor een verbetering op alle gebieden van de Skindex-16. Dit is een wetenschappelijk overzicht van 16 negatieve punten waar mensen met een slechte (hoofd)huid mee kampen.

1. Jeukende huid
2. Branderige of prikkende huid
3. Pijnlijke huid
4. Geïrriteerde huid

09

WEG LUIZEN

Heb je last van luizen? Dan biedt eucalyptus olie misschien wel een uitkomst! Uit onderzoek is gebleken dat eucalyptus olie in het haar een sterk bestrijdingsmiddel tegen luizen is. Het aantal luizen op de hoofd werd met maar liefst 83% verminderd! Een effectief en natuurlijk alternatief voor chemische hoofdluis bestrijding.

eucalyptus olie voordelen 12

10


eucalyptus olie voordelen 13

VERLAAG JE STRESSNIVEAU

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat eucalyptus olie voor een verlaging in bloeddruk kan zorgen en angstgevoelens kan verminderen. Er wordt aangenomen dat de geur van eucalyptus olie het deel van het zenuwstelsel activeert, dat voor ontspanning zorgt. Dit verlaagd op zijn beurt weer het stressniveau.

eucalyptus olie voordelen 13

11

HUIDBEHANDELING

Wil je een gave huid krijgen? Door de reinigende en geneeskrachtige eigenschappen van eucalyptus olie kun je jouw huid met een natuurzuiver product verzorgen.

Eucalyptus olie verminderd schadelijke bacteriën op de huid en verwijdert vuil uit je poriën. Het kan jeuk of een ontsteking verzachten door zijn reinigende werking en staat erom bekend zelfs littekens te genezen. Zodra de huid is gereinigd, vormt eucalyptusolie een barrière op de huid om te beschermen

01. Abcessen 11. Verstopte huid
02. Ontsmetting 12. Sneetjes
03. Voetschimmel 13. Schimmel infecties
04. Bacteriële dermatitis 14. Generieke infecties
05. Bacteriële infecties 15. Herpes (koortslip)
06. Blaren 16. Ontstekingen
07. Steenpuisten 17. Insectenbeten
08. Verbrandingen 18. Gordelroos
09. Waterpokken 19. Zweren
10. Reinigingsmiddel 20. Wonden

Bron: Commercial Essential Oils as Potential Antimicrobials to Treat Skin Diseases

12


eucalyptus olie voordelen 15

BESTRIJD KOORTSLIP

Last hebben van een koortslip kan erg vervelend zijn en het kan soms lang duren voordat het wegtrekt. Wil je koortslip bestrijden? Eucalyptus olie kan helpen bij de behandeling van koortslip vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Uit onderzoek van de virologie afdeling van de universiteit van Heidelberg is gebleken dat eucalyptus olie zorgt voor een daling in viruscellen van maar liefst 58% bij herpes type 1 en zelfs 75% bij herpes type 2. Door de viruscellen te doden, wordt het genezingsproces bevorderd en kan de koortslip sneller wegtrekken.

eucalyptus olie voordelen 15

13

VOOR SPIERPIJN EN VERMOEIDE BENEN

Vermoeide en pijnlijke spieren? Probeer eens eucalyptus olie te gebruiken. Eucalyptus heeft een verkoelend effect en het is bewezen dat het voor verlichting van pijn kan zorgen. Door eucalyptus olie te mengen met een draagolie kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld de benen in te smeren.

Het stimuleert tevens de bloedsomloop wat kan helpen bij het verminderen van het pijnlijke gevoel.

eucalyptus olie voordelen 17

14


eucalyptus olie voordelen 18

TEGEN GEWRICHTSPIJN

Uit onderzoek is gebleken dat het inhaleren van eucalyptus voor verlaging van ontsteking, pijn en bloeddruk kan zorgen. Tijdens deze studie zijn de effecten van eucalyptus op pijnbeheersing bij een knie amputatie onderzocht, waarbij het een effectief middel bleek te zijn.

Mensen met reuma of artritis kunnen verdunde eucalyptus olie aanbrengen op de pijnlijke gebieden. De olie zal intrekken en kan helpen om ontstekingen en de pijn in de gewrichten te verminderen.

eucalyptus olie voordelen 18

15

BESTRIJD SLECHTE ADEM

Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen is eucalyptus een natuurlijk middel om slechte adem tegen te gaan. Eucalyptus kan een onaangename mondgeur bestrijden door de ophoping van bacteriën op de tong te verminderen.

Dit is dan ook precies de reden waarom eucalyptus olie als actief ingrediënt in zoveel mondzorg producten wordt gebruikt. Moeder natuur’s antwoord op een frisse adem!

eucalyptus olie voordelen 20

16


VOOR EEN GEZONDE MONDHYGIËNE

Kleine doses eucalyptus olie houden je tanden en tandvlees gezond door de bacteriën te doden die tot tandbederf en ontstekingen kan leiden. Dit is dan ook de reden dat het zoveel wordt gebruikt in mondzorg producten zoals tandpasta en mondwater.

Kauwgom van eucalyptus extract is zeer effectief tegen de opbouw van tandplak en kan helpen bij tandvleesontsteking. Het bevordert de mondhygiëne aanzienlijk en mensen zeggen vaak dat hun mond schoner aanvoelt.


17

HELPT TEGEN DE HOEST

Eucalyptus olie wordt al vele jaren verwerkt in verschillende producten om hoestsymptomen te verlichten. Uit onderzoek is gebleken dat het actieve ingrediënt van eucalyptus olie ervoor zorgt dat mensen met bronchitis al na 4 dagen veel minder last hebben van hoestbuien.

Een bekend voorbeeld van een product met eucalyptusolie is Vicks Vaporub. Deze lotion wordt voornamelijk gebruikt bij heftige hoestbuien en bij benauwdheid. Weinig mensen weten echter dat deze lotion zijn werking te danken heeft aan de eucalyptus. Erg effectief!

18


eucalyptus olie voordelen 24

VERSTERKT HET IMMUUNSYSTEEM

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat eucalyptusolie het immuunsysteem kan stimuleren. Het is bewezen dat eucalyptus olie ervoor kan zorgen dat het immuunsysteem in actie komt tegen ”vreemde” stoffen in het lichaam. Hierbij kan gedacht worden aan bacteriën en virussen. Het lichaam gaat door de eucalyptus olie op natuurlijke wijze actief op zoek naar de schadelijke stoffen om ze te bestrijden.

eucalyptus olie voordelen 24

19

TEGEN SCHIMMELINFECTIES

Een schimmelinfectie is een veelvoorkomend probleem waar een hoop mensen last van hebben. Schimmels zijn vaak hardnekkig en kunnen voor een ondraagbare jeuk zorgen. Daarnaast kan het bij de voeten er ook voor zorgen dat ze een erg nare geur krijgen.

Eucalyptus olie is een goed bestrijdingsmiddel tegen schimmel vanwege de schimmelwerende, antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen voor een krachtige behandeling en een natuurlijk alternatief tegen schimmels zoals ringworm en voetschimmel. Uit onderzoek is gebleken dat je al binnen 4 maanden verlost kan zijn van schimmel. Het is zelfs bewezen dat het de groei van nieuwe gezonde cellen stimuleert!

BINNEN 4 MAANDEN VERLOST VAN SCHIMMEL

eucalyptus olie voordelen 26

20


eucalyptus olie voordelen 27

INSECTENWEREND

Muggen kunnen erg vervelend zijn en kunnen zelfs ziekten dragen die gevaarlijk voor onze gezondheid zijn. Een effectief maar zeer chemische antwoord hierop is DEET-muggenspray. Het probleem is dat niet iedereen even goed tegen al die chemicaliën kan.

Een effectief natuurlijk alternatief zijn sprays met eucalyptusolie als bestanddeel. Het is bewezen dat eucalyptus olie insecten weert en actief kan voorkomen dat je geprikt of gebeten wordt.

eucalyptus olie voordelen 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
De waardering van miraflor.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 5 reviews.