My Cart
0.00
Eucalyptus
Over Eucalyptus

De eucalyptusboom komt van origine uit Australie, waar het ongeveer driekwart van de inheemse vegetatie vormt. We spreken van de eucalyptus boom als één soort boom, maar in feite bestaan er ongeveer 700 verschillende soorten. Van al deze soorten worden slechts enkele gebruikt voor het winnen van etherische olie, waarvan de Eucalyptus Globulus de meestvoorkomende is door zijn vele toepasbare eigenschappen.

De Eucalyptus Globulus is de soort waar wij onze olie uit destilleren. Het heeft een hele pure en typische eucalyptus geur, waarbij men meteen ruikt wat het is. Andere soorten zoals de Eucalyptus Radiata wordt voornamelijk in Zuid-Amerika geoogst en heeft een wat citrusachtige en scherpere geur. De olie van de Eucalyptus Globulus wordt in heel veel producten gebruikt zoals tandpasta, badproducten, kauwgum en luchtverfrissers.

De etherisch olie staat het bekendst om zijn desinfecterende eigenschappen. De olie is namelijk van nature sterk antispetisch en wordt vaak gebruikt om wondjes te desinfecteren, maar ook om parasieten en schimmels te doden. Daarnaast heeft de etherische olie ook een heilzame werking op de luchtwegen.

Toepassingen

Eucalyptus olie wordt veelvuldig in de aromatherapie gebruikt. Het is kan verlichtend zijn voor de geest en zenuwstelsel en kan helpen bij het verwijderen van negatieve gedachten en het verhogen van de concentratie. Voor de luchtwegen kan het een ondersteunende rol spelen bij een zwakke ademhaling, infectie van de longen en tegen verkoudheid. Het opent de longen en maakt het ademen makkelijker. Om deze reden wordt het ook vaak gebruikt in zalven voor bijvoorbeeld astma, bronchitis en hooikoorts.

Eucalyptus olie is zoals eerder gezegd sterk antiseptisch. Het wordt daarom ook vaak gebruikt bij het desinfecteren van wonden, blaren, zweren en puistjes. Een andere toepassing is het gebruiken als schoonmaakmiddel. Het doodt bacterien en is daarom zeer geschikt om te gebruiken tijdens het dweilen of schoonmaken van uw huis.

Het wordt uiteraard het meest gebruikt voor zijn frisse geur. Zowel de cosmetica als de parfum branche gebruiken het om onder andere zalven, neussticks, deodorants en parfums lekker te laten ruiken. Het kan als geurgrondstof voor badproducten gebruikt worden en heeft bij verdamping een erg frisse geur.

Kortom, het is een prachtig natuurlijk product met oneindig veel toepassingen.

Close
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping